Over sigaren.com

WELKOM BIJ SIGAREN.COM

Op zoek naar exclusieve sigaren? Bij ons heeft u keuze uit het ruimste assortiment ‘Box Only’ aanbiedingen. Box Only betekent dat u een complete kist sigaren koopt. De sigaren komen exclusief uit het Caraïbisch gebied. Uw bestelling verzenden wij gratis binnen Nederland waarbij bij de aflevering een check wordt gedaan of de ontvanger 18 jaar of ouder is.

 

De online sigaren specialist

Wilt u meer weten over sigaren?  Bij Sigaren.com kunnen wij u er alles over vertellen. Als u een sigarenliefhebber bent zijn er een aantal dingen die u moet weten. De sigaren in onze online shop Sigaren.com zijn met de hand gemaakt en verdienen het predicaat ‘ambachtelijk’ en ‘natuurlijk’. Ze komen exclusief uit het Caraïbisch gebied en zijn van pure onvervalste tabak gemaakt zonder enige chemische behandeling of kunstmatige smaakaanpassing. De smaak en kleur worden op natuurlijke wijze bereikt. Additieven zoals conserveringsmiddelen en zoetstoffen treft u in deze handgemaakte sigaren niet aan. Ze worden met de hand gerold en dat is een vaardigheid die vele jaren kost om onder de knie te krijgen. De tabak is elk jaar weer anders omdat de kwaliteit van de tabaksplanten sterk afhankelijk is van het weer. Het mengen van tabak is als een wetenschap; de sigarenmakers zullen er alles aan doen om voor een consistent product te zorgen maar er zullen altijd minieme variaties zijn. Zoals bij elk handgemaakt product zijn geen twee premium sigaren hetzelfde. Een sigaar bestaat uit een wrapper, binder en fillers. Een goede constructie van deze drie is essentieel voor een goed brandende sigaar.

 

Verschillende maten, vormen en kleuren sigaren

De vorm van een sigaar kan per merk sterk variëren in grootte dus het is belangrijk om een sigaar zowel op maat als vorm te beschrijven. Twee factoren zijn bepalend: de lengte, die wordt weergegeven in inches en de ringmaat (diameter opgesplitst in 64ste van een inch). Er is geen verband tussen de grootte van een sigaar en zijn sterkte. De sterkte van een sigaar wordt bepaald door de tabak. Dunne sigaren hebben de neiging heter te branden dan dikkere. Alle sigaren met verschillende groottes en vormen hebben mooie namen gekregen zoals Parejos, Corona, Robusto, Figurados, Piramide, Diadema etc. Sigarenwrappers (het omblad) zijn er in een breed scala van kleuren, van het bleekste groen en geel tot donkerzwart. Wrappers variëren in kleur vanwege de vele methoden voor het verwerken van de tabak en de verscheidenheid van tabakssoorten. Ook het zonlicht speelt een rol.

 

Sigaren in verschillende prijsklassen

Zolang mensen premium sigaren roken zal er altijd de discussie zijn over welke de beste is. De beste producten van de belangrijkste sigaren producerende landen zijn allemaal op hun eigen manier uitstekend. Prijs is niet altijd een indicator van kwaliteit. De tabak die meer tijd nodig heeft om te rijpen is duurder. Er kan ook een lage tabaksopbrengst zijn wat de sigaar duurder maakt. De beste manier om te weten of een sigaar zijn geld waard is, is om het gewoon uit te proberen.

Sigaren.com is een initiatief van Van Dalen Cigars. Je vindt onze winkels in:

Van Dalen Rotterdam Van Dalen ’s-Hertogenbosch Van Dalen Dordrecht
Pannekoekstraat 28-A Hinthamerstraat 3 Vogelplein 40

 

Cigaragua Amsterdam Van Dalen Groningen Van Dalen Maastricht
Van Baerlestraat 56 Waagstraat 7 Stationsstraat 52-A
     

 

Via deze website bieden wij u het ruimste assortiment ‘Box Only’ aanbiedingen aan. Box Only betekent dat u een complete kist sigaren koopt. De sigaren komen exclusief uit het Caraïbisch gebied. In onze winkels kunt u ook terecht voor losse sigaren en accessoires. Denk daarbij aan knippers, aanstekers, humidors, asbakken etc.