Xikar knipper

Xikar knipper online kopen

Op zoek naar een Xikar knipper? Sigaren.com is de Xikar specialist met het grootste aanbod aan Xikar knippers. Bij ons bestelt u uw Xikar knipper ook direct uit voorraad. Hierdoor garanderen wij een snelle levering. Vandaag besteld voor 14.00 uur, is morgen in huis!

Xikar knipper online kopen

Een Xikar knipper is een onmisbaar attribuut voor de liefhebber van sigaren. Sigaren.com heeft een uitgebreid assortiment van de beste sigarenknippers en andere accessoires. Met een Xikar knipper knipt u het kapje van het tabaksblad weg dat de kop van de sigaar afdekt. Er zijn tal van opties om dit kapje weg te knippen zoals scharen, V-knippers, een scherp mes of één- of tweebladige knippers. Met de Xikar knipper kan het eigenlijk nooit mis gaan. De Xikar knipper is eind vorige eeuw ontworpen door Kurt van Keppel die op zoek was naar een betaalbare, goede sigarenknipper en die niet kon vinden. Het resultaat mag er zijn: Xikar is nu marktleider in sigarenbestek. De opening aan het uiteinde van de sigaar bepaalt hoe geconcentreerd de smaak is. Met een kleine opening is de smaak meer geconcentreerd en met een grotere opening is er een betere doorgankelijkheid van de rook. Het is een uitdaging om de juiste opening te maken zonder dat de structuur van de sigaar beschadigd wordt. Een beginnende roker adviseren wij de twee- of driebladige knipper omdat het knippen dan bijna niet mis kan gaan. De sigaar kan aan beide kanten tegelijk doorgesneden worden in elke vorm of maat. Deze knipper is eenvoudig te bedienen en de kans dat het omblad wordt beschadigd is klein. De andere accessoires zijn meer geschikt voor de ervaren roker.

Xikar knipper: hoe werkt het?

Het is belangrijk dat u de anatomie van een sigaar kent voordat u deze open knipt. De knip moet gegeven worden op de plaats waar het gebogen uiteinde van de sigaar overgaat in het rechte gedeelte, de zogenaamde ‘shoulder of the cigar’. Precies op dat punt gaat u knippen. U plaatst de kop in de dubbelbladige snijder en sluit de bladen zover zodat ze net de sigaar raken. Beweging wordt voorkomen en daarmee is er geen kans op scheuren of knippen op de verkeerde plaats. Zit de sigaar eenmaal goed dan kan deze met een snelle, ferme druk worden geknipt. Sigaren.com heeft een ruim assortiment sigarenknippers van hoge kwaliteit zoals de Xikar knipper en de Colibri knipper. Met deze sigarenknippers krijgt u altijd 2 gelijke vlakken, het zogenaamde V-vlak.

Geniet optimaal met Xikar knipper

Met uw favoriete sigarenmerk en een goede Xikar knipper zult u optimaal kunnen genieten van uw sigaar. Voor allebei kunt u terecht in onze webshop. Als u voor 14.00 uur bestelt dan wordt uw bestelling de andere dag bezorgd. U betaalt bij ons geen verzendkosten.