Xikar

Online Xikar kopen

Op zoek naar een Xikar webshop? Sigaren.com heeft het grootste aanbod aan Xikar producten! Wij bieden een snelle levering. Vandaag besteld voor 14.00 uur, is morgen in huis!

Xikar nodig?

Op zoek naar Xikar? U houdt van een goede sigaar en daarbij hoort ook het juiste gereedschap. Met een sigarenknipper of aansteker van Xikar wordt de sigaar gelijkmatig aangestoken waardoor de smaken van het tabaksmengsel intact blijven. Ook is de verbranding gelijkmatig wat prettiger rookt. Het mondstuk van de sigaar is vaak afgedekt met een dekblad. Om de sigaar goed te kunnen roken moet er een opening gemaakt worden. Op de plaats waar het gebogen uiteinde van de sigaar recht begint te worden, ook wel de schouder genoemd, is het punt waar deze geknipt moet worden. Met een goede sigarenknipper maakt u een zuivere knip waarbij de structuur niet beschadigd raakt. Sigarenknippers zijn er in allerlei soorten, maar het is aan te raden om voor een dubbelbladige Xihar knipper te kiezen omdat deze het eenvoudigst te bedienen is. Een dubbelbladige knipper is speciaal ontworpen om van beide kanten een sigaar door te snijden, ongeacht de vorm of maat. De kans is kleiner dat de wrapper (omblad van de sigaar) wordt gescheurd. Plaats de kop van de sigaar in de opening van de knipper en sluit de bladen een klein beetje zodat ze de sigaar net raken. Dit voorkomt beweging en de sigaar blijft op de juiste plaats. Daarna knipt u hem ferm af met een snelle gelijkmatige druk. Een perfect knip is nodig om de smaak van de sigaar optimaal tot zijn recht te laten komen.

Xikar aanstekers

Het aansteken van een sigaar moet zorgvuldig gebeuren. Het werkt anders dan het aansteken van een sigaret of kaars. Het duurt langer en u heeft meer geduld nodig. Een sigaar is goed aangestoken als alle componenten (wrapper, binder en fillers) gelijkmatig branden. U kunt de sigaar beter niet aansteken met een zwavel lucifer, olie gestookte aansteker of een kaars, deze kunnen vreemde smaken aan de rook toevoegen. Met een Xihar aansteker heeft u een aansteker die speciaal voor sigaren is ontworpen. Deze aansteker heeft rookvrij gas als brandstof en een brede vlam of meerdere vlammen.

Xikar marktleider sigarenbestek

Xikar is ontstaan uit het woord sikar dat de eerste Spaanse spelling schijnt te zijn van Taino-woord sigaar. De Tainos waren de inheemse volken die leefden in gebieden rond de Caraïbische zee. De S werd door de ontwerpers Kurt van Keppel en Scot Almsberger aan het eind van de vorige eeuw veranderd in een X (die 2 messen vertegenwoordigd). Nu is Xikar marktleider in sigarenbestek. De sigarenliefhebber kan voor een uitgebreid assortiment premium sigaren en accessoires terecht bij de online shop Sigaren.com.